Gyermekfogászat

A gyermekfogászat a fogászat speciális területe, melynek során fontos megtalálni a közös hangot a kis páciensekkel. Ennek kulcsát a bizalmi kapcsolat és nyugodt légkör kialakításában, a játékos és türelmes hozzáállásban látjuk.

Fontosnak tartjuk, hogy a kisgyermek fogorvossal történő első találkozása pozitív élmény legyen, már csak azért is,mert a gyermekfogászat során szerzett tapasztalatok, élmények alakítják a felnőttkori szájhigiéniát is.

Hisszük, hogy nem lehet elég korán elkezdeni az első fogászati megjelenést, akár már az első előbukkanó tejfogacskákat is érdemes egy éves kor körül megmutatni a doktornéninek/doktorbácsinak.

Ezt nevezzük az úgynevezett “beszoktatásnak”, mely során a kicsi gyermek ismerkedhet a számára új környezettel, az őt körülvevő vadidegen emberekkel, berendezésekkel, stb. Minél hamarabb és gyakrabban visszük el gyermekünket, annál oldottabb lesz a hangulat a tényleges kezelés alkalmával.

Ennek megfelelően akár magunkkal vihetjük saját kezeléseink alkalmával is a leendő kis pácienst, hogy a körülbelül 2-3 éves kor körüli szűrővizsgálat alkalmával már ne görcsösen, félelemmel tele érkezzen meg rendelőnkbe, hanem úgy érezze, ismerős terepen jár, ahol semmitől nem kell félnie, a legjobb kezekben, ismerős emberek között van.

Itt azért megjegyeznénk, hogy csak akkor érdemes saját kezelésére magával vinni gyermekét, ha  Ön nem félelemmel ül be az orvosi székbe, hiszen azt megérzi magán a gyermek, és így pont az ellenkezőjét fogja elérni ezzel.

Rendelőnkben ezenkívül nagy hangsúlyt fektetünk a prevencióra, vagyis a fogászati problémák megelőzésére, a fogmosás helyes technikájának játékos elsajátítására, megelőző beavatkozások elvégzésére (fluoridos ecsetelés, barázdazárás) a rendszeres kontrollra és az esetleges tejfogak tömésére.

Érdemes tudnia, hogy a tejfogak szuvasodása sajnos sokkal gyorsabban alakul ki és a lefolyása is jóval hamarabb megy végbe, mint a felnőtteknél. A fogak ilyenkor szinte teljesen elpusztulnak, felismerhetetlenné, fekete csonkká válnak.

A tejfog szuvasodásáról sok szülő tévesen úgy hiszi, csak átmeneti probléma, nem veszi elég komolyan, mondván, a tejfog idővel úgyis kiesik majd. Ez azonban nem igaz, hiszen a szuvas tejfog fájdalmat okozhat gyermekének, emellett ha idő előtt hullik ki a fog, az módosítja az áttörőben lévő maradó fogak helyzetét. Ezért is fontos a rendszeres szűrővizsgálat, hogy a szuvasodás még időben kezelésre kerüljön, és ne kelljen idő előtt eltávolítani a tejfogat.

Fogorvosaink egytől egyig gyermekközpontúak, kedvesek, türelmesek, a legmodernebb anyagok és eszközök segítségével fájdalommentesen végzik el a fogászati beavatkozásokat, így gyermeke biztosan nagy mosollyal a száján és egy jó élménnyel fog távozni rendelőnkből.

Bármilyen kérdése van gyermeke fogainak fejlődésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal.

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental