5 érv a fogszabályzó mellett

Zavar, hogy a fogaid szabálytalanul állnak és nem tartod magad elég vonzónak? Attól félsz, hogy nem tetszel másoknak, ezért inkább nem is mosolyogsz?

Ne gondold azt, hogy ez ellen nem tehetsz semmit!
Emlékszel még a filmekben a kicsit kövér, esetlen , kócos hajú fogszabályzós kissrác típusára akit mindenki kicsúfolt? Hatalmas sztereotípiaként él még ez a kép az emberekben. Pedig mára a fogszabályzó viselése korántsem ezt jelenti. A technika, az eszközök, a beavatkozások olyan fejlődésen mentek át az évek alatt, hogy mára egy -egy beavatkozásnak nyoma sem látható. Ilyen lehet akár a fogszabályozás is. Érdekel hogyan? Olvasd el az 5 érvet ami a fogszabályozás mellett szól.

1.Fogászati betegségek megelőzése

A fogszabályozás célja nem csak a fogak, a fogsor esztétikájának kialakítása és ezáltal az önbizalom visszaszerzése, hanem a harapási rendellenességek megszüntetése is. A rendellenes harapásnak ugyanis hatása van a rágásra, a fogmosásra. A kusza fogakat sokkal nehezebb alaposan tisztítani, aminek következményeként megjelenhet a fogszuvasodás és az ínybetegségek. A kiálló fogak könnyebben letörhetnek, a keresztharapás pedig rossz irányú növekedést és egyenetlen fogsort eredményezhet. A nyitott harapás miatt kialakulhat a nyelvlökéses nyelés és egyes beszédhibák.

Mindez azonban az időben elkezdett és szakszerű fogszabályozási kezeléssel megelőzhető.

2.Egészséges harapás jó emésztés

A fogak közötti hézagok, vagy a szabálytalan fogsor a rágás minőségére is rányomja bélyegét. A nagyobb darabokban a gyomorba kerülő ételek felszívódása, emésztése nehézséget okozhat, ami akár a kellemetlen puffadással is együtt járhat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha alaposan megrágjuk az ételt, azzal nem csak a gyomorfájás, de a túlevés is megelőzhető. Törekedjünk tehát arra, hogy egészséges, szabályos fogsor szolgálja emésztésünk hatékonyságát.

3.Felnőtt fogszabályozás

Nem kell lemondania a szép mosolyról csak azért, mert gyerekkorodban nem volt lehetőséged a fogszabályzásra. A szép mosoly, a megnyerő külső nem csak vágyálom hanem elérhető cél. A felnőtt fogszabályozásnak nincs korhatára. Miért ne lehetne egy gyermekkorban nem kezelt „kócos” fogazaton felnőtt korban változtatni?
Ma már társadalmilag elfogadottá vált a felnőtt fogszabályozás is, nem kell szégyellnie! A fogszabályozás kiváltság, egy lehetőség, amit megadhatsz önmagadnak egy tökéletes mosoly reményében.
Sokat fejlődött a technológia is: szinte alig észrevehetőek a fogszabályozók és egyre rövidebb idő alatt tudjuk szebbé tenni az mosolyod

4.Traumás sérülések kiküszöbölése

Elsősorban az előreálló frontfogak vannak a sérülés veszélyének kitéve, így a fogszabályozás már csak azért is indokolt lehet, hogy ezek esetleges traumáit elkerüljük. A csapatban játszható sportok során éppen úgy balesetek történhetnek, mint hazafelé autózva, s ilyenkor a frontfogak fokozott veszélyben vannak. A későbbi fogpótlást megelőzvén tehát soha nincs késő a fogszabályozó készülék viselése mellett dönteni.

5.Láthatatlan fogszabályzó

Korábban a gyermekek és a fiatal serdülők részesültek leggyakrabban fogszabályozó kezelésen. Ezt a korosztályt jellemzően kevésbé zavarja a fogszabályozó-eszközök megjelenése a szájban, és az esztétika általánosságban kisebb jelentőséggel bír. Manapság a fogszabályozó kezelések már minden korosztály számára elérhetőek, mindamellett, hogy a felnőttek és a tizenévesek jobban féltik a mosolyukat.

Az utóbbi időben elterjedtek az az úgynevezett láthatatlan vagy esztétikai fogszabályozó kezelések, melyek olyan praktikusabb fogszabályozási lehetőségek, amik diszkrétebb és kevésbé észrevehető kezeléseket kínálnak a szájban.

Kérdésed van?

Biztos rengeteg kérdés felmerült benned a fogszabályozással, vagy egy-egy kezelés menetével kapcsolatban.Keress minket bizalommal, segíteni fogunk.

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental