6 leggyakoribb kérdés a fogfehérítéssel kapcsolatban

A fogfehérítés egy kémiai eljárás, amely során különböző elegyek reakcióba lépnek a hidrogén-peroxiddal. Ezután ezek aktiválódnak a fogakkal való érintkezés során, aminek következtében felszabadulnak az oxigén szabad gyökei, melyek bejutnak a fog felszínébe, és fehérebbé teszik azokat. A fogfehérítést végeztethetjük fogorvossal, vagy direkt erre a célra kifejlesztett, boltban vásárolható eszközökkel. 

1.Mi a fogfehérítés?

A fogfehérítés egy folyamat melynek hatására egyre világosabb fogakat kapunk. Ragyogó fehérséget egy alkalom után nem nyerhetünk , de a meglévő színt több árnyalattal világosíthatja.

2.Ki végezhet fogfehérítést?

A fogfehérítés a fogászat egyik formája, és azt csak fogorvos vagy más fogászati ​​szakember például foghigiénikus vagy fogterapeuta végezheti

3.Mi történik a fogfehérítés során?

A lézeres fehérítést fogorvosi rendelőbe végzik. Egy fehérítő terméket festenek a fogaira, majd fénnyel vagy lézerrel világítják meg  hogy aktiválják a fehérítést. A lézeres fehérítés körülbelül egy órát vesz igénybe.

4.Milyen kockázatokkal jár az otthoni fogfehérítés?

Léteznek otthon használható fogfehérítő készletek , ám ezek nem megfelelő használata nagy kockázattal jár.Először beszéljen fogorvosával mielőtt bármilyen otthoni szert használna.Egyes készletek nem tartalmaznak elegendő fehérítő terméket ahhoz, hogy hatékonyak legyenek. Ezenkívül, ha nem egy fogorvos végzi a fehérítést, előfordulhat, hogy a mellékelt fogvédő nem illeszkedik megfelelően, így a fehérítő gél egy része kiszivároghat az ínyére és a szájába, ami felhólyagosodást és érzékenységet okozhat.

5.Honnan tudhatom , hogy mikor van szükségem fehérítésre?

Állapotfelmérés és egy konzultáció során javaslatokat teszünk amely a legjobb megoldást kínálja Önnek.Mivel nem minden esetben ajánlott a fogfehérítés , ezért ajánljuk a fogorvos véleményét kikérni fogfehérítéssel kapcsolatban. Ne féljen egyszerű kérdéseket feltenni az elérhető fehérítő kezelések típusairól, arról, hogy milyen eredményekre számíthat és mennyi ideig tarthat.

6.A fogfehérítés tartós?

Néhány hónaptól akár 3 évig is eltarthat hatása azoban ez személyenként változó.Hatása azonban nagyban csökken,ha dohányzik vörösbort  teát vagy kávét fogyaszt nagy mennyiségben amelyek mind elszínezhetik a fogait.

A fogfehérítés nem működik fogsorokon, koronákon, töméseken.

Ha nem elégedett az eredménnyel, forduljon a kezelést végző fogorvoshoz, és kérjen tanácsot.

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental