A legnépszerűbb fogpótlási technika

Teljes fogsor pótlására lenne szükséged? Ha természetes megoldások híve vagy és az elveszett fogaid pótlására keresel megoldást akkor tarts velünk mert bemutatjuk a legkorszerűbb fogpótlási módszert ami nem más , mint az all-on-4.

Olyan sokszor beszéltünk már arról ,hogy a  fogágybetegség és a szuvasodás azok a leggyakoribb fogászati megbetegedések, melyek akár a saját fogak elvesztésével is jár. Ugyan a híd is egyfajta megoldást kínál, de nem akkor, ha már a teljes fogsor hiányzik. 

Mi a teendő ilyenkor? 

A legtöbbek számára természetesen a hagyományos nagyon régóta használt sok kellemetlenséget okozó kivehető fogpótlás jut az eszébe. Nekünk azonban az a jó hírünk van , hogy a korszerű technológiáknak köszönhetően rengeteg újdonság áll a rendelkezésünkre. Ilyen az all-on-4 technikával használt eljárás ami a fix műfogsorok legtartósabb megoldását kínálja. Hosszú távú , tartós és számos pozitív előnyéről számolnak be a páciensek akik ezt a megoldást választották.

Miről szól az All-on-4 technológia?

Alapesetben az alsó állcsonton hat, a felső esetében pedig legalább nyolc implantátum beültetése szükséges ahhoz, hogy azokra fix műfogsor legyen felhelyezhető. Ezzel szemben az All on 4 techniának köszönhetően a megfelelő helyekre beültetett implantátumokból összesen négy darab is elegendő a kívánt cél eléréséhez.

Folyamat

A fogászati implantátum beültetése során egy műgyökér és arra helyezett felépítmény kerül a páciens szájába. Az eljárás során egyetlen tényező okozhat igazán gondot, ez pedig nem más, mint a megfelelő csontmennyiség hiánya. A saját fogak elvesztése után nem hiába javasoljuk azt , hogy a lehető leghamarabb történjen meg a fogpótlás. Ezzel ugyanis az állkapocscsont mennyisége megőrizhető és számos egészségügyi kockázat megelőzhető.

 Az All on 4 technika esetében kifejezetten az állcsontok elülső részére ültetik be az implantátumot, hiszen itt rendszerint még a fogvesztés után eltelt hosszabb idővel is megfelelő mennyiségű csont áll rendelkezésre.

Abban az esetben, ha nem állna rendelkezésre megfelelő mennyiségű csontanyag, úgy annak pótlása is megtörténhet, gondoskodva ezzel a műgyökér rögzüléséhez és terhelhetőségéhez szükséges feltételekről. Az All on 4 a Pridental fogászatnál kitűnő választás mindazok részére akik kényelmes, hosszú távon is praktikus megoldást szeretnének találni a teljes fogsor pótlására.

All-on- 4 implan előnyei

A hagyományos, kivehető műfogsorral szemben az All on 4 módszer elsősorban kényelmi, de egyéb szempontok miatt is praktikusnak számít. Az így rögzített fogsor teljesen természetes megjelenéssel bír, így senki számára nem fog feltűnni, hogy tulajdonképpen nem saját fogakról van szó esetében. A fixen rögzített műfogsor ugyanúgy használható és terhelhető, mint az eredeti fogak, tehát az életminőség javítása érdekében kiemelt jelentőséggel bír az eljárás. A foghiány miatt korábban beesett arcnak is búcsút lehet mondani, ami fiatalítja a megjelenést. Elfelejtheted a fogsorragasztót, és éjszakára sem kell kivenni a fogsort. A korábban tapasztalható feltörések és érzékenység is a múlté lesznek, ráadásul a tisztítás is egyszerűen megoldható, levétel nélkül.

All on 4 eljárás a Pridental fogászatnál

Fogászati implantátum és rögzített műfogsor iránt érdeklődve a Pridental remek választás lehet. Korszerű módszerekkel, professzionális alapanyagokkal és teljes fájdalommentességgel várjuk a pácienseket. 

Az implantológusok személyre szabott kezelési terv felállítása után gyorsan megoldják a felmerülő feladatokat és akár néhány napon belül teljes, rögzített fogsorral vághatsz bele a hétköznapokba.

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental