ALL-ON-4 teljes fogatlanság esetén akár új fix fogsor implantátumokkal pár napon belül

A fogak elvesztése az idő mulásával teljesen természetes dolog, hiszen a mindennapok során jelentős használatnak és kopásnak vannak kitéve. Ez a jelenség leginkább az idősebb korosztály körében tapasztalható. Emiatt a mindennapok nehézkessé válnak a számukra hiszen kényelmetlenül érzik magukat amikor társaságban étkeznek vagy zavarba jönnek egy mosoly miatt. 

 

Ha az alsó és felső fogsor elvesztése esetén Ön is szeretné visszanyerni teljes mosolyát ajánljuk a legújabb technológiának köszönhető All-on-4 elnevezésű fogbeültetési lehetőséget. 

Mi is az a All-on-4 fogbeültetés ?

Az All-on-4 egy olyan forradalmian új kezelési lehetőség amely nagy mértékű vagy teljes foghiány esetén alkalmazott fogpótlási technika. Ez a beavatkozás egy gyors és invazív eljárás amelynek lényege egy rögzített csavaros hídpótlás ami négy implantátumra épül. Ez az eljárás azoknál a pácienseknél is alkalmazható akiknek gyakorlatilag nincsen csontja hiszen az eljárás elvégezhető csontátültetés nélkül is. Az eredmény egy fix fogazat amely visszaadja a természetes fogsor érzését és kinézetét.

A beavatkozás folyamata

Az All-On-4 technika alkalmazása esetén 4 fogászati implantátum segítségével rögzítjük és stabilizáljuk a felső vagy alsó hidakat.
Ez egy kisebb műtéti beavatkozást és terhelést jelent valamint segít elkerülni egyéb kiegészítő műtétek elvégzését mint páldéul a csontpótlást.

Első lépésként egy személyes konzultációs szükséges amely során az állcsont-térfogat pontos meghatározása töténik , majd az itt kapott eredmény kiértékelése után elkészítjük Önnek a megfelelő kezelési tervet.

Ezt követően a szájsebészeti beavatkozáshoz egy műtéti időpont egyeztetése szükséges.
Az implantátumok beültetését követően azok azonnali terhelése mellett egy vázpróbát és egy fogpróbát végzünk. Ezt követően a negyedik munkanapon belül felhelyezésre kerül egy ideiglenesen rögzített híd.
Az implantátumok becsontosodását követően leghamarabb fél év múlva készítjük el a végleges hidat. Az ideiglenes hidak esetében ezek a kisörlő fogakig tartanak, míg a végleges híd az első örlő fogakat is visszaadja mert ekkor az implantátum már jobban terhelhető.
A kezelést követően fél évente ajánlott a kontroll vizsgálat. 

Érdemes ezt az innovatív fogászati eljárást választania, hiszen számos előnnyel jár , mint például:

  • természetes érzést és megjelenést biztosító műfogak
  • nem esik ki a szájból
  • nem okoz fájó feltörést
  • nem kell többet éjszaka eltávolítania
  • nincs szüksége fogsor ragasztóra
  • mindenféle élelmiszert fogyaszthat
  • stabil harapási erőt biztosít
  • szájpadlása fedetlen marad ezáltal megnő az ízérzete 
  • csontpótlás nélkül elvégezhető
  • rövidebb gyógyulási idő
  • néhány napon belül elkészíthető



Az implantátumok anyaga úgynevezett ‘’ bio-anyagok’’ amelyek a szervezetbe helyezhetőek, nem okoznak károsodást, a szövetek jól viselik és nem lökődnek ki.
A fogászati implantátumok titánból készülnek és egyes típusok felszínét olyan szövetbarát anyagokkal vonják be amelyek elősegítik a beépülést a csontba.

A műtét előtti és utáni teendőket a kezelőorvosa minden esetben elmondja.

A teljesen elkészült implantációs fogpótlás után fordítson kellő figyelmet a szájhigiéniára és a megfelelő orvosi kontrollra.

Ha felmerült Önben valamilyen kérdés vagy a beavatkozás mellett döntött , hívja fel rendelőnket!

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental