Az implantátumok tisztítása

Mivel az implantációs eljárásnak köszönhetően megalkotott új fogak akár egy életre szólnak így a saját fogakhoz hasonlóan ezek ápolása is elengedhetetlen, tisztán tartásuk pedig fokozott figyelmet igényel.

Hiába fogadja be szervezete a implantátumot, a nem megfelelő szájhigiéniás szokások mellett azok épp úgy kilazulhatnak, mint a rendes foggyökér. A fogpótlásra lepedék rakódik le, fogköves lesz, és fogágybetegség is kialakulhat.

Az tehát, hogy egy implantátum mennyi ideig szolgálja Önt, nagyban függ Öntől és a megfelelő szájápolási szokásaitól. Ezért nagyon fontos, hogy igyekezzen betartani a szakorvosok utasításait a fogpótlások tisztántartásával kapcsolatban.

Implantátum

A rögzített pótlásokat hasonlóképp szükséges tisztítani, mint a saját fogakat, vagyis naponta legalább 2-szer minimum 2 percig, lágy sörtéjű fogkefével, „hagyományos” fogkrémmel, illetve szintén érdemes alkalmazni speciális, úgynevezett fogköztisztító kefét, és fogselymet a tökéletes ápolás érdekében.

A kivehető pótlások esetében kicsit más a teendő.  Minden étkezés után javallott fogkrémmel és lágy sörtéjű fogsortisztító kefével megtisztítani a pótlást, és a körülötte lévő lágyrészeket.

Ezen felül nagyon fontos, hogy a kivehető pótlások esetében kémiai tisztántartásra is szükség van, ami annyit jelent, hogy hetente legalább 2 alkalommal fogsortisztító tablettás vízbe szükséges helyezni a pótlást, ami elpusztítja a kellemetlen szájszagot okozó baktériumokat, eltávolítja a lepedéket, fehéríti és csillogóvá teszi a műfogsort, továbbá visszaállítja annak eredeti színét.

A megfelelő technikát, illetve a speciális eszközök használatát minden esetben megtanítjuk pácienseinknek, azonban, ha mégis bármi kérdése felmerülne, forduljon hozzánk bizalommal.

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental