Ennyibe kerül egy fogászati implantátum!

Hiányzó fogai miatt önbizalomhiányban szenved? Nehezen harap vagy rág? Itt a megoldás! A szájüregbe helyezett implantátum olyan mesterséges anyag, amelyet az emberi szervezetbe gyógyászati célzattal ültetünk és valamilyen funkciót látnak el. A fogászati implantátumok az elvesztett fogak pótlására használt, csontba helyezett segédeszközök, melyek segítségével visszanyerhető a megfelelő rágási képesség, hangképzés és az esztétikus megjelenés.

Miért az implant?

A foghiány nem csak funkcionális problémát tud okozni a szájban, főleg evés során, hanem esztétikai szempontból is rendkívül befolyásolhat minket. Foghiány mellett nem mosolygunk olyan magabiztosan, nem ehetünk olyan jóízűen, ahogyan eddig tettük. Bár sokféle fogpótlás létezik, az egyik legjobb megoldásnak a fogimplantátum bizonyul, hiszen ez az egyik legtartósabb eljárás. Ezzel fixen, stabilan pótolható a hiányzó fog, akár egy, akár több fogról van szó. A fogimplantátum árak pedig ugyan drágábbak, mint más fogpótló eljárások, mégis ezzel a fogpótló technikával jár a legjobban hosszútávon. 

Az beavatkozás általános menete:

Állapotfelmérés és konzultáció

Mint a legtöbb gyógyászati beavatkozásnál itt is szükséges egy általános egészségügyi felmérés. A pontos pótlás megtervezéséhez röntgen- és CT felvételek készülnek, amelyek segítségével megállapítható a rendelkezésre álló csont mennyisége és minősége, ez alapján pedig eldönthető, hogy szükséges-e csontpótlás az implantátum behelyezéséhez. A kezelési terv pontosan tartalmazza az alkalmakra lebontott beavatkozásokat, a lépések közt eltelt időtartamot, a költségeket, illetve az elérni kívánt eredményt.

Az implantátum beültetése

Az implantálás a titán csavar beültetésével kezdődik. Ezt leggyakrabban helyi érzéstelenítésben végezzük így a páciens semmilyen fájdalmat nem érez. Az íny felszabadítása után a csontban kialakítjuk az implantátum helyét amibe az végül felhelyezésbe kerül. Ezután az implantátumba úgynevezett gyógyulási csavart helyezünk, végül az ínyt varratok segítségével összevarrjuk a fog implantátum felett. 

Amennyiben szükséges csontpótlás, arra sor kerül már a legelső lépések között.

Amikor kialakult a kívánt ínyforma, eltávolítják az ínyformázó csavart és a végleges fogpótlás kerül behelyezésre. A felépítmény különböző méretekben, formákban érhető el. Létezik gyári és és egyéni verzió, amelyek közül mindig a szituációnak leginkább megfelelő kerül kiválasztásra.

Fogpótlás

Nagyjából 10 nap múlva lenyomatvétel után felhelyezzük az implantátumra a fogpótlást (koronát,hidat), mely elkészítése az ínyformázás után általában egy hetet vesz igénybe.

Kontroll

Az implantátumos fogpótlás szájba helyezésével nem ér véget kapcsolatunk a páciensekkel.Az implantációs fogpótlás hosszútávú sikerességének egyik legfontosabb feltétele ugyanis a száj tisztántartása és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés. Az implantátumos fogpótlás behelyezését követően a pácienseinknek általában évente egyszer kontrollvizsgálaton kell megjelenniük. Ekkor ellenőrizzük az implantátum körüli csont- és hámtapadás, valamint a fogpótlás állapotát és amennyiben szükséges, elvégezzük a megfelelő korrekciókat (pl. lerakódott fogkő eltávolítását) is.

Mennyibe kerül egy fogászati implantációs eljárás?

Egy teljes implantátum ára a három fő alkotóelem árából tevődik össze. Szükség esetén plusz költséget jelenthet a csontpótlás. A végleges összeg az implantátumok számától, márkájától, illetve a felépítmény és korona anyagától függően változhat.
Implantációs beavatkozások 110.000 Ft -tól kezdődően elérhetőek már. A pontosok árakról és azok meghatározásáról érdeklődjön rendelőnkben az alábbi telefonszámon : +36 (70) 621 9994.

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental