Esztétikus fogtömés, avagy az egészség és szépség találkozása a mosolyban

Az egészséges és szép mosoly mindannyiunk számára fontos. Az esztétikus fogtömések olyan fogászati megoldást kínálnak, amelyek egyesítik az esztétikát és a funkcionalitást. De mit is jelent az esztétikus fogtömés, és miért lehet szükségünk rá?

esztetikus_fogtomes

Mi az az esztétikus fogtömés?

Az esztétikus fogtömés egy olyan fogászati eljárás, amely során a fogorvos eltávolítja, megtisztítja a károsodott fog részeket, majd az ínyhez és a foghoz passzoló esztétikus töltőanyaggal tölti meg a fogat. Az esztétikus fogtöméseknek két fő típusa van: kompozit és porcelán fogtömések.

Kompozit fogtömések

A kompozit fogtömés műanyag alapú anyagból készül, amely könnyen formázható és a fogszínhez igazítható. Ezek a töltőanyagok szinte láthatatlanok a fogon, és kiválóan alkalmasak az elsődleges és látható fogak helyreállítására. Nagy előnye, hogy egészséges állapotú íny megléte esetén egy lépésben, gyorsan elkészíthető, nem igényel fogtechnikai labor háttérmunkát. Tehát akár azonnal használhatók is.

Porcelán fogtömések

A porcelán fogtömések rendkívül tartósak és esztétikusak. Ezeket a töltőanyagokat laboratóriumban készítik el, így tökéletesen illeszkednek a foghoz és ellenállnak a színező anyagoknak, például a kávénak vagy a dohányzásnak. A porcelán fogtömések elkészítése hosszabb folyamatot igényel, mivel teljesen egyénre szabottan készíti el a fogtechnikus. Elkészülte után a fogtömést beragasztják. Az eljárás összetettebb mivolta miatt ez a fajta tömés kicsit drágább. 

Miért fontos az esztétikus fogtömés?

Megőrzi a mosoly szépségét: az esztétikus fogtömések természetes hatásúak, szinte észrevehetetlenek.

Állapotjavítás: a fogtömések segítenek helyreállítani a fogak funkcionalitását, nem utolsó sorban búcsút inthet a kínzó fájdalomnak, melyet a szuvas fog okozott.

Megelőzi a fertőzéseket: a fogszuvasodás és a repedések miatt kialakuló fertőzések elkerülhetők.

Tartósság:a porcelán fogtömések hosszú távú megoldást kínálnak, amik éveken át esztétikus és egészséges mosolyt kölcsönöznek Önnek.

Látogasson el rendelőnkbe, ahol hozzáértő fogorvosaink segítenek eldönteni, melyik típusú fogtömés lenne a legmegfelelőbb az Ön számára. 

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental