Fogbeültetés lépésről, lépésre

A fogbeültetés tartós és esztétikus megoldást nyújt a fogak pótlására. Ebben a bejegyzésünkben bemutatjuk Önnek, hogyan készülhet fel a fogbeültetésre, és részletezzük a beavatkozás előtti, alatti és utáni lépéseket.

fogbeültetés három lépésben

1.  Konzultáció a fogbeültetés előtt

Az első lépés az alapos fogászati konzultáció, ahol fogorvosunk részletesen elmagyarázza a beavatkozás menetét, és készít egy előzetes árajánlatot, amely tartalmazza az implantátumok költségeit is. Fogászati rendelőnkben foglalhat időpontot az első konzultációra akár már ma. 

A panoráma röntgen felvétel segít a fogazat állapotának megismerésében, de néha szükség lehet CT felvételre is, hogy pontosan láthassuk a fog implantátumok behelyezése előtti állapotot. Ha a csontszerkezet nem megfelelő az implantátumokhoz, előfordulhat, hogy szájsebészeti beavatkozásra is szükség van, például csontpótlás vagy arcüregemelés formájában.

2. A beavatkozás

A fogimplantátumok (kis titánium csavarok) a szájsebész szakorvos által kerülnek behelyezésre az állkapocscsontba. Az ínyen egy kis vágást végez, majd fúr egy lyukat a csontba, és óvatosan beülteti a csavart az íny alá.

Ezt követően időt kell hagyni a csontnak, hogy összeforrjon az implantátummal, ezt az eljárást osseointegrációnak nevezik. A gyógyulás ideje általában 3-6 hónap között szokott lenni, attól függően, hogy szükség van-e csontpótlásra. Addig ideiglenes fogpótlást helyeznek be (ideiglenes porcelán vagy cirkónium korona), hogy elfedjék az implantátumot, és megmaradjon a természetes érzés.

 3. Fogkorona felhelyezése

Miután az állkapocs teljesen összeforrt az implantátummal, egy felépítmény kerül a csavarra, amely a végleges koronát fogja rögzíteni. Ehhez is csak egy kis vágást ejtenek az ínyen. Ezt követően lenyomati mintát vesznek, hogy egyedi végleges koronát készítsenek, így elkészül a fogpótlás.

A cirkónium vagy kerámia korona természetes megjelenéssel rendelkezik, amely illeszkedik a saját fogai színéhez és formájához. Amikor felkerül a korona, a fogpótlást éppen úgy lehet használni, mint a saját fogait, kinézete, használata és érzete megegyezik a természetes fogakkal.

 +1 Élvezze az eredményt!

Ezek után már csak Önön múlik, hogy élvezze az új mosoly előnyeit. Harapjon bele kedvenc ételeibe, használja ki a stabil fogsor előnyeit, és ne feledjen mosolyogni gond nélkül!

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental