Fogfehérítés - A fog elszíneződésének okai és kezelése

Ki ne találkozott volna már a média sztárok, és a színészek csodaszép fogsorával? Nem csak, hogy hibátlanok, de hófehérek is. Ennél már csak az irigylésre méltóbb, ha az ismerősük fogai is egyik pillanatról a másikra lesznek hófehérek.

fogfehérítés

Az, hogy a mi fogaink is hófehérek legyenek, előbb ismernünk kell a kiváltó okokat.

Elsősorban a genetika az, ami meghatározza a fogaink színét. Van, akinek „alapból” hófehérek, de a többségünknek bizony tenni kell érte. Emellett mindenképp szót kell ejtenünk a színező italok elfogyasztásáról. Ilyenek többek között a kóla, kávé, és egyéb üdítőitalok. Ezek fogyasztása azonnal színezi a fogakat, és bármilyen fogfehérítő fogkrémet is használunk, bizony nem érünk el maradandó változást.

És itt bizony szót kell ejtenünk a házi patikák tévhitéről és veszélyéről is.

A szódabikarbóna valóban nagyon sok pozitív élettani hatással bír, azonban meg kell jegyeznünk, hogy a fogakra nem ajánljuk. Többek között azért sem, mert tartós alkalmazása során kárt tehet a fogzománcban, amely maradandó károsodást okoz. Emellett az erős súrlódás a fogínyt is megviseli, nem véletlenül tapasztalhatjuk ilyenkor, hogy fogmosás közben vérzik az ínyünk.

A fogkrémek sem feltétlen adják majd azt a tartós árnyalatnyi különbséget, melyet szeretnénk elérni. Számtalan reklámban található márka létezik, de tudnunk kell, hogy az igazi, és mindenekelőtt biztonságos fogfehérítés a fogszakorvosok javaslatára és kezelésekor történik.

Ők ugyanis felmérik a fogak, ezen belül is a fogzománc állapotát, és ennek megfelelően járnak majd el. Így megkímélhetjük magunkat a kellemetlen és sokszor visszafordíthatatlan mellékhatásokról, mely nem csak életre szóló kellemetlenségekkel jár, de sokszor a kívánt hatást sem érjük el velük.

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental