Fogimplantátum

A fogimplantátum, más néven fogbeültetés jelenleg a legmodernebb fogpótlási módszer mely esztétikai szempontok mellett időtállóságáról is ismert eljárás és technológia.

fogimplantatumHazánkban is egyre elterjedtebb , azonban sokan keveset tudnak róla - ezen szeretnénk kicsit változtatni és néhány szóban bemutatni miért is remek megoldás a fogak pótlására.

Természetes hatás

A hiányos fogazatot többféleképpen lehet pótolni, mindenki ismeri a kivehető protézist - mely majdnem ugyanolyan megoldást nyújt a foghiányok pótlására- de mégsem.

Ha figyelembe vesszük a saját tudatunkat melyet nem lehet becsapni - máris egy pozitívum felhozható- miszerint ez mégiscsak egy fix megoldás, nincsenek rések a kivehető protézis és az íny között, komfortosabb, stabilabb és sokkal szebb megoldást biztosít a foghiányok pótlására.

Megmarad az a természetes hatás, mely megkülönböztethetetlenné teszi a természetes fogaktól, így félelem nélkül mosolyoghatunk!

Időtálló megoldás

Amennyiben a száj higiénia és a szájápolás megfelelő figyelmet kap, a fogimplantátum egy életre szól, ellentétben a kivehető protézisekkel vagy a koronákkal szemben melyek átlagosan 5-10 évig biztosítják a funkcióikat - figyelembe véve az állkapocs csont sorvadását és egyéb átalakulásokat.

Emellett a fogászati implantátumot titánból készítik, ami egy szövetbarát (biokompatibilis) anyag, nem vált ki allergiás reakciót, nem irritál, és nem korrodálódik az idő múlásával. A megmaradt, foghiánnyal szomszédos fogak állapotát sem árt figyelembe venni, amikor fogpótlásban gondolunk.

A fogimplantátum előnyei :

  • Az ép, egészséges fogakat nem kell előkészíteni, mint például egy híd esetében. Így a környező fogak épsége megőrizhető a hiányzó fogak pedig pótolhatóak.
  • A kivehető fogpótlásokkal szemben egy stabil, masszív fogpótlást, fogsort hozunk létre, amely lényegesen komfortosabb
  • Esztétikusabb mint az alternatív megoldások
  • Az étkezést tekintve mintha a saját fogait kapta volna vissza
  • A legidőtállóbb megoldás - megfelelő szájhigiénia mellett

A sikeres fogbeültetés feltételei:

  • Olyan általános egészségi állapot, amely alkalmassá teszi egy műtéti beavatkozásra.
  • Az Ön csontjának vastagsága, szélessége és sűrűsége olyan kell, hogy legyen, amely lehetővé teszi az implantátumok beültetését.
  • Megfelelő szájhigiénia, mely lehetővé teszi az elfertőződés veszélyének elkerülését.

Jöjjön el hozzánk egy díjmentes konzultációra ahol megbizonyosodhat róla, hogy a legjobb választást kínáljuk egészsége és komfortérzete szem előtt tartásával!

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental