Fogimplantátum, avagy fogak egy életre

Bármilyen okból is veszítjük el a fogainkat, minden esetben hatalmas traumát jelent.

Az esztétika mellet az emésztésen túl az érzelmi okokat sem szabad elhanyagolni, hiszen a fogaink velünk nőnek, és ha elveszítjük őket, nem mindenki tudja egyetlen kézlegyintéssel átvészelni a veszteséget.

Ma már számtalan megoldás létezik arra, hogy a hiányzó fogainkat pótoltassuk. Egészen a kivehető, vagy hidas megoldásokon át az implantátumig, azaz, ismertebb nevén a fogbeültetésig.

Míg a hidas, és kivehető fogak számtalan esetben komfort és kényelmi problémákat eredményeznek,  a rágás eredményessége is messze alulmarad az eredeti fogakétól.

Nem véletlen, hogy a páciensek nagy többsége dönt inkább az implantátum mellett, hiszen a beültetett fog semmi kellemetlenséggel nem jár a későbbiekben, és mérete, színe teljesen megegyezik az eredeti foggal. Így az implantátum nem tűnik ki a fogsorból, és a beültetés után élhetjük az életünket tovább.

A fogbeültetés azonban valójában műgyökér beültetés, melyből napjainkban már több száz típusból választhatunk. A kezelés megkezdése előtt azonban minden esetben fel kell mérni a páciens állapotát, röntgennel az állkapocs állapotát és annak anatómiai adottságait.

Ahhoz, hogy a foggyökér beültetés elkezdhető legyen mindenképp alapos és előzetes vizsgálatokra van szükség, hiszen a teljes szájhigiénia nélkül egyéb veszélyforrásoknak lesz kitéve páciens.

Épp ezért előtte el kell tüntetni a fogkövet, kezelni és megszüntetni az esetleges szuvasodásokat és gyulladásokat, és minden olyan, vizsgálat közben megismert fogágybetegségeket, melyek veszélyeztetik a beültetés eredményességét.

Tekintettel arra, hogy a szakorvos minden esetben ismeri az eljárás menetét, így kétféle implantátumot javasol majd, függően attól, hány fog pótlására van szükség. Így találkozhatunk majd a részleges, vagy teljes fogpótlással.

A beavatkozás a hiedelmekkel ellentétben nem jelent nagyobb kellemetlenséget, mint egy foghúzás, épp ezért, aki ezen az eljáráson gondolkodik, jobb, ha az eredeti fog elvesztése után mihamarabb elkezdi a beültetés előtti kezelések elindítását, hiszen ha ezek elmaradnak, nagyon sok esetben a implantátumunk kilökődésével is jár. Épp ezért az alapos szűrővizsgálat és kezelés elengedhetetlen feltétel.

Mint, ahogyan az is, hogy betartsuk a műtét utáni szabályokat, előírásokat és tanácsokat, melyeket minden esetben a fogszakorvos ad, speciálisan a mi fogazatunkra szabva.

Épp ezért veszélyes ilyen esetekben az internet tanácsait figyelembe venni, mert nem minden eset azonos, és az ömlesztett jó tanácsok sok esetben többet ártanak, mint használnak.  

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental