Fogpótlás tartóssága

Tudta, hogy fogpótlása bármennyire is profi kezek munkájának eredménye, ha nem megfelelően ápolja bizony idő előtt kieshet, éppen ezért legalább akkora, sőt még nagyobb figyelmet érdemes fordítani tisztítására, ápolására.

Ugyanúgy ahogy saját fogainkat, a pótlásokat is tisztítanunk kell minden nap, azért is, hogy minél tovább szolgálhassanak minket, illetve hogy a megmaradt fogak el ne romoljanak, a nyálkahártya gomba és fertőzésmentes maradjon.

fogpotlasok-tisztitasa

A megfelelő ápolás részeként javasolt kezdetekben a puhább, könnyebben megrágható ételek fogyasztása, a fogsorrögzítő ragasztók használata, és a fogsorok éjszakánként történő eltávolítása, fogsortisztító tablettás, vagy ,-poros vízben való tárolása. Utóbbiakkal ugyanis el tudja távolítani a kávé, tea, dohány és vas okozta foltokat, mint ahogy a plakkot, fogkövet, kalciumot és kalkuluszt is.

Fontos!: Nem ajánljuk háztartási tisztítószerek használatát (például a tömény ecet, patikaszesz, sebbenzin vagy a vízkőoldók), sem pedig forró vízzel történő tisztítást, hiszen azok meggyengítik és törékennyé teszik a fogsort.

Első jel lehet a nem megfelelően kivitelezett és nem elég gyakori tisztításnak a kellemetlen szájszag, mely lehetséges, hogy a fogpótlás tulajdonosának fel sem tűnik, de környezete számára roppant kellemetlen. Arról nem is beszélve, hogy idővel a pótlás elkezd elszíneződni is, így a megjelenésre is erőteljesen kihat a szükséges tisztítás hiánya.

A rendszeres (körülbelül félévente történő) fogorvosi kontroll szintén elengedhetetlen, hiszen nemcsak a fogak, a fogpótlások állapotának és illeszkedésének ellenőrzése történik ilyenkor, hanem a lágy szövetek vizsgálata is, ami nagyon fontos az egészségünkhöz és a súlyosabb szájüregi megbetegedések elkerüléséhez.

A gondosan ápolt műfogsor akár 5-7 éven át is szolgálhatja Önt, ezért (is) érdemes kellő figyelmet szentelnie a megfelelő általános szájhigiéniának, az időnkénti kontrollnak.

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental