Mi az az implantátum?

Sokszor kérdezik pácienseink, hogy implantációval lehet-e megoldást nyújtani teljes foghiányra? A válaszunk, IGEN!  Az eljárás alkalmazható egy vagy több hiányzó fog, de akár teljes fogatlanság esetén is.

Az implantációnak kifejezetten ez a célja, sőt jelenleg az implantáció a foghiányok pótlásának legmodernebb módszere.

Mi az az implantátum?

Az implantátum valójában egy íny alá, a csontszövetbe beültetett „műgyökér”, melyre speciálisan elkészített koronákat, hidakat, vagy akár teljes lemezes kivehető fogpótlást lehet építeni, így megalkotva egy olyan pótlást, ami esztétikai szempontból és funkcióját tekintve is szinte teljesen megegyezik eredeti fogával.

Nagyon fontos tehát azt tudni, hogy az implantáció nem „fogbeültetés”, hiszen mint látható, szó nincs valódi fog beültetéséről.

 Implantátum

Miért ajánljuk implantátum beültetését?

Azért, mert ez az eljárás terheli meg legkevésbé a többi fogat, arról nem is beszélve, hogy hosszú távú megoldást nyújt a kialakult problémára, hiszen az implantátum egy időtálló, stabil, jól terhelhető és erős anyagból, titániumból készül, amit ráadásul a szervezet kis eséllyel lök ki, így növelve a beavatkozás sikerességét.

Mindenkinél alkalmazható az eljárás?

Természetesen, mint sok más fogászati beavatkozásnál, úgy az implantációnál is nagyon fontos a kezelést megelőzően fogazatának állapot felmérése, első sorban csontállományának megvizsgálása, hiszen az elsorvadt csontszövet egy bizonyos szint után már a műfogbeültetést, vagyis az implantációt sem fogja lehetővé tenni, ebből következik az is, hogy minél sűrűbb csontállománnyal rendelkezik, annál stabilabban marad meg az implantátum.

megfelelő mennyiségű és minőségű csont megléte mellett alapvető követelmény a kifogástalan szájhigiéné megteremtése és fenntartása is.

Abban az esetben, ha elégtelen, gyenge csontszövettel rendelkezik, akkor sincs minden veszve, hiszen ekkor csontpótló eljárásokra kerülhet sor, mely lehetővé teheti az eljárást.

Milyen egészségügyi állapotok, tényezők nehezíthetik vagy akár gátolhatják meg az implantációt?

  • erős dohányzás
  • súlyos, kezeletlen cukorbetegség
  • bizonyos gyógyszerek szedése
  • korábbi sugárterápia
  • véralvadási zavarok,stb.

Implantációt tehát foghiány esetén alkalmazunk, ha minden feltétel adott. Látogasson el rendelőnkbe, hogy implantológus kollegánk felmérhesse, az Ön esetében adottak-e a szükséges feltételek.

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental