MIÉRT FONTOS AZ EMPATIKUS ÉS KÖZVETLEN FOGORVOS?

Fogorvos kiválasztáskor különböző szempontokat veszünk figyelembe. Egyre több klinikai és fogászati rendelő szolgáltatásaiból választhatunk és a döntés bizony nem egyszerű.

Nagyon sokszor találkozunk azzal a helyzettel , hogy személyes ajánlások alapján döntünk ilyenkor. Hogy ez jó vagy , nem ? Mindig utólag derül ki.

empatikus-fogorvos

Hogyan válasszunk fogorvost?

A fogorvos kiválasztásakor az esetek többségében az alapján döntenek a páciensek, hogy a szakember személye mennyire szimpatikus számukra. Ennek az oka , hogy sokan félnek a fogászati beavatkozásoktól. A régi beidegződések és mások rossz tapasztalatainak nem megfelelő feldolgozása idézi ezt elő.

Ilyenkor egyáltalán nem mindegy , hogy ki az aki a szükséges beavatkozást elvégzi.

Felejtsük el a félelmet!

A fogászati stressz csökkenthető ha rendszeresen járunk szűrővizsgálatokra. Egyrészt kialakul egy bizalmi kapcsolat az orvos és páciens között kortól függetlenül hiszen nem krízis helyzetben találkozunk.
Másrészt feltehetjük kérdéseinket így a félelmet felváltja a megértés és csökkenthető az ismeretlentől való félelem érzése.

Kérdések és válaszok

Tapasztalataink alapján a pácienseknek szüksége van arra  , hogy kérdéseikre könnyen értelmezhető választ kapjanak és tudják , hogy mi fog velük történni.  Ilyenkor fontos , hogy a szakember lépésről-lépésre elmagyaráza a folyamatokat. A részletes diagnosztizálás és tájékoztatás megnyugtatja a fogorvosi székben ülő pácienst.

Fájdalommentes eljárás

Talán az egyik legfontosabb szempont, hogy fájdalommentesek legyenek a fogászati kezelések. Ez sajnos nem mindig megvalósítható. Bár a beavatkozások nem mindig kellemesek az emberközpontú hozzáállás, türelem és odafigyelés csökkentheti ezt az érzést.

Ebben segítenek még a magas szintű fájdalomcsillapítók és a különböző professzionális eszközök.

Rugalmas rendelési idő

Mindenkinek fontos, hogy ha sikerült választania egy fogorvost az legyen számára elérhető. A hirtelen előtörő fogfájás nagyon fel tudja borítani a napirendet. A megfelelő klinikán rugalmasan állnak rendelkezésre és kora reggel vagy az esti órákban is fogadni tudják a betegeket.

Ha felsorolnánk azokat a szempontokat amelyek fogorvos választás során fontosak , akkor a beteghez való hozzáállás vezető helyet foglalna el. Ha valakit szimpatikusnak találunk , bizalommal fordulunk hozzá.

Jól döntöttem ? - környezet és felszereltség

Az empatikus orvos választást befolyásoló tényezők között szerepel a rendelő felszereltsége, szolgáltatása és környezet is.

Ma már kifejezetten azok a klinikák keresettek ahol megtalálható minden szükséges ellátás. A korszerű diagnosztikai eszközök , az esztétikai fogászatra specializálódott orvos , szájsebész, fogszabályzással foglalkozó szakember mind egy megbízható minőségi szolgáltatást nyújtó fogászati klinika képét biztosítja. 

A barátságos hangulatú helységek nyugtató hatással bírnak az emberekre amelyre sokaknak nagy szüksége lehet a fogászati beavatkozás előtt.

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental