Nálunk a legjobb kezekben van , ha fogbeültetésről van szó!

Elvesztett egy fogat vagy van egy éppen mozgó foga?Amennyiben a gyökerei nem életképesek és nem alkalmas híd vagy műfogsor készítésére akkor fogászati implantátumra lehet szüksége. Összeszedtünk néhány fontos szempontot amely segíthet abban , hogy ne féljen ettől az eljárástól. Itt átbeszéljük a lépéseket és azt, hogy mire számíthat az eljárás során.



Első lépések

A fogászati implantációs eljárásnak három nagyobb mozzanata  van. Először a tényleges implantátumot sebészi úton helyezünk be az állcsontjába. Ez lesz a leendő fogak alapja. Majd jön maga a épített  fog ami  az implantátumhoz van rögzítve. A következő és egyben utolsó lépés a korona vagy a kivehető fog elhelyezése  amelyet a már megépített fogra helyezünk.

Implant

Az állcsontba behelyezett  implantátum titánötvözetből készül akárcsak a csípő-, váll- és térd implantátumok. A titán nagyon biokompatibilis, ami azt jelenti, hogy nem lehet káros a szervezet szövetére. A titánra való allergiás reakció kockázata is nagyon alacsony így ez még egy ok amiért olyan széles körben használják a sebészetben.

Műtéti folyamat 

Az implantátumok a hiányzó fogak gyökereként szolgálnak. Ezeket sebészi úton helyezzük be az állcsontjába és nagyszerű megoldást jelentenek arra a problémára ha a természetes foggyökerek nem életképesek. Az implantációs műtétet azért végezzük, hogy megbízható támaszt nyújtson az új fogaknak illetve tartósabb választás, mint a műfogsor vagy a foghíd.

Az implantációs fogpótlás több hónapot is igénybe vehet. Az idő nagy részét a beavatkozások utáni gyógyulási idő tölti ki. Ugyanis a következő beavatkozásra csak teljes gyógyultság esetén  van lehetőség. 

Vegyük át, hogy ez a folyamat mivel jár:

Az első rész az implantátum behelyezés utáni műtét. Ez körülbelül 30 percet vesz igénybe.A műtét befejezése után egy ideiglenes korona kerül erre a területre. Ne feledje, hogy a szájának teljesen meg kell gyógyulnia mielőtt a fogat felhelyezzük. A beavatkozás utáni gyógyulás körülbelül két hétig tart.

A műtét után előfordulhat  az arc és az íny kisebb duzzanata valamint enyhe véraláfutás, kisebb vérzés és fájdalom az implantátum helyén. Természetesen fogászatunk segítséget nyújt abban hogyan kezelje ezeket a problémákat.

Ezután következik a műfog behelyezése. Orvosával közösen eldönthetik melyik lehetőség lenne a legjobb az Ön számára. Válaszhat kivehető vagy végleges koronát is. Miután a műfog beültetési területe begyógyult lenyomatotot készítünk a szájáról az új fog számára. 

Komplikációk akkor merülnek fel, ha Ön bizonyos betegségekben szenved vagy dohányzik. Konzultáljon a  fogorvossal az egészségi állapotáról  és beszélje meg a lehetséges kockázatokat.

Ha elvesztette fogát, vagy van olyan foga, amelyet el kell távolítani, a fogászati implantátum tökéletes megoldás lehet az Ön számára, hogy visszakapja teljes mosolyát! 

Ez egy hosszadalmas folyamat, de a jó hír az, hogy amikor befejeződik nem kell aggódnia az  új fog szuvasodása miatt. A műfogak nem szuvasodnak! Ennek ellenére elengedhetetlen, hogy folyamatosan tartsa be a rutinszerű fogápolást és ne felejtse a rendszeres fogászati ellenőrzés fontosságát sem. Ez biztosítja, hogy az implantátumok körüli terület tiszta legyen, a szája többi része egészséges és ragyogó maradjon.



Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental