Ne hagyd , hogy a fájdalom irányítson!

A szájsebészet sokak számára rémisztően hangzó, rettegett fogászati terület, korábbi rossz tapasztalatok vagy tévhitek miatt. Manapság azonban, mint minden fogászati kezelés így a szájsebészeti beavatkozások is elvégezhetőek teljes érzéstelenítésben, fájdalommentesen. 
Aggodalomra tehát semmi ok, a szükséges beavatkozásokat nem érdemes halogatni, hiszen azok az idő előrehaladtával súlyosbodhatnak még nagyobb problémát előidézve.

Mi történik a szájsebészeti konzultáció során?

Az első konzultáció a  beavatkozás lényeges eleme. Ekkor történik a megfelelő információ átadás orvos és beteg között. Itt van lehetőség arra , hogy megismerd a várható beavatkozás lépéseit  és információkat kapj arról hogyan készülj fel a műtétre. A szájsebés pedig ekkor méri fel a jelenlegi egészségügyi állapotodat és meghatározza a leghatékonyabb megoldást a problémádra.

Az előre látható kockázatok és szövődmények megelőzése érdekében az alábbi információkra van szükség:

  • jelenlegi egészségi állapotod -  beleértve a jelenlegi vagy nemrégiben fennálló betegségeket (légúti fertőzés, gyulladás ) vagy súlyos egészségügyi problémákat (cukorbetegség, szív problémák, izületi fájdalmak, magas vérnyomás vagy bármely más  egészséget befolyásoló állapot)
  • jelenleg szedett vény nélkül kapható és vényköteles gyógyszerek listája
  • részletes leírás a szájüregi problémákkal kapcsolatos fájdalmakról vagy kellemetlenségekről valamint arról, hogy mióta áll fenn a probléma
  • bármilyen gyógyszerallergia
  • bármilyen korábbi, helyi vagy általános érzéstelenítésre adott mellékhatás.

Amikor biztosan beavatkozásra van szükség

Át nem tört fogakat kell eltávolítani
 Leggyakrabban a bölcsességfogak nem tudnak előtörni, azonban előfordulhat más fogak esetében is, amikor a fog bent ragad az állkapocs és az íny közötti területen és akár gyulladást is okozhat. (Komolyabb esetben akár cisztát is, így ajánlott minél előbb szájsebészhez fordulni). A bölcsességfog eltávolítása is a szájsebész feladata, amikor az duzzanatot, fájdalmat, vagy gyulladást okoz.

Műgyökér-beültetés, avagy a fogászati implantáció
Az 1960-as évek óta a fogászati implantáció számottevő sikert ért el a betegeknél, hiszen nagyban megkönnyíti az életüket, valamint a fogpótlások elkészítéséért felelős szakember munkáját is. Szájsebészhez kell menni akár egyetlen fog pótlásakor, akár egy teljes műfogsor rögzítésekor. A műtétet helyi érzéstelenítésben vagy altatásban is lehet végezni. idősebb korban felmerülhet a csontpótlás szükségessége is, amelyet szintén a szájsebész végez el.

Állkapcsot érintő műtéti beavatkozás
 Erre a műtétre akkor van szükség, ha valakinek a felső vagy az alsó állkapocs csontja nem fejlődött ki szabályosan valamilyen oknál fogva, és emiatt nem záródik megfelelően. Ha a fogak szabálytalanul állnak, nyelési és légzésinehézségeket okoznak.

További szájsebészeti beavatkozást igénylő esetek lehetnek:

  • szövettani mintavétel
  • baleseti sérülés
  • szájpadhasadék, ajakhasadék
  • ciszta valamint daganat eltávolítása
  • horkolás

Mi, a Pridentalnál felkészült orvosokkal, szakemberekkel és a legmodernebb felszerelésekkel  várjuk a páncienseinket. Legyen szó esztétikai, vagy egészséget érintő beavatkozásról a legmagasabb minőséget nyújtjuk.
Nyugtató légkör , mosolygós munkatársak . 

Keress minket bizalommal, lépj velünk kapcsolatba  és segítünk a problémáidon.

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental