Blog

Koronázd meg a napod!

Koronázd meg a napod!

Egy szép tavaszi  napnak miért ne lehetne az a fénypontja amikor a szájüreg is megkapja a megfelelő védelmét?
A sérült , vagy hiányzó fogak helyreállítására egy nagyon népszerű és hatékony megoldást kínálunk ami nem más, mint a fogászati korona. Az orvostudomány nagy léptékkel halad előre , technológiai változásokon , fejlesztéseken megy keresztül. Nincs ez másként a fogászati beavatkozások terén sem. Így például a fogkorona az innovatív megoldásoknak köszönhetően nem csak biztonságosabb , tartósabb de erősebb is mint elődei. Az pedig csak hab a tortán , hogy mára már teljesen fémmentes és a lehető legtermészetesebb hatást kelti.


Szülőként ezt neked is el kell olvasnod!

Szülőként ezt neked is el kell olvasnod!

A gyermekfogászat jelentősége sokkal nagyobb, mint azt szülőként gondolnánk, hiszen gyermekeink fogainak egészsége egész életükre hatást gyakorol majd és elősegítik a problémamentes fejlődést. Ezért van kiemelt jelentősége annak, hogy gyermekeink még egészen kis korban megismerkedjenek a gyermekfogászati vizsgálat menetével és barátságot kössenek a fogorvossal.


A problémát a gyökereknél kezeljük!

A problémát a gyökereknél kezeljük!

A legtöbb ember számára nem ismeretlen a fogfájás érzése.  Álmatlan éjszakák , szűnni nem akaró fájdalom és lemondás a kedvenc ételekről. Talán ez az a pont amikor úgy döntünk , felkeressük a fogorvost. A mai modern technikáknak köszönhetően szinte fájdalom nélkül kideríthető a probléma forrása.  Mi most a gyökereknél kezdjük a fájdalom feltárását így továbbiakban erről olvashatsz.


A legnépszerűbb fogpótlási technika

A legnépszerűbb fogpótlási technika

Teljes fogsor pótlására lenne szükséged? Ha természetes megoldások híve vagy és az elveszett fogaid pótlására keresel megoldást akkor tarts velünk mert bemutatjuk a legkorszerűbb fogpótlási módszert ami nem más , mint az all-on-4.




Nálunk a legjobb kezekben van , ha fogbeültetésről van szó!

Nálunk a legjobb kezekben van , ha fogbeültetésről van szó!

Elvesztett egy fogat vagy van egy éppen mozgó foga?Amennyiben a gyökerei nem életképesek és nem alkalmas híd vagy műfogsor készítésére akkor fogászati implantátumra lehet szüksége. Összeszedtünk néhány fontos szempontot amely segíthet abban , hogy ne féljen ettől az eljárástól. Itt átbeszéljük a lépéseket és azt, hogy mire számíthat az eljárás során.


6 leggyakoribb kérdés a fogfehérítéssel kapcsolatban

6 leggyakoribb kérdés a fogfehérítéssel kapcsolatban

A fogfehérítés egy kémiai eljárás, amely során különböző elegyek reakcióba lépnek a hidrogén-peroxiddal. Ezután ezek aktiválódnak a fogakkal való érintkezés során, aminek következtében felszabadulnak az oxigén szabad gyökei, melyek bejutnak a fog felszínébe, és fehérebbé teszik azokat. A fogfehérítést végeztethetjük fogorvossal, vagy direkt erre a célra kifejlesztett, boltban vásárolható eszközökkel. 


Hasznos vitaminok a fogak számára

Hasznos vitaminok a fogak számára

A különböző vitaminok és ásványianyagok bevitele fontos a fogaink és fogínyünk egészsége szempontjából. Próbáljuk ezeket a fog vitaminokat egészséges, változatos táplálkozással bevinni szervezetünkbe.Vannak zsírban oldódó és vízben oldódó vitaminok, melyek kivétel nélkül fontosak ahhoz, hogy szépek és egészségesek maradjunk. A vízben oldódó vitaminokat szervezetünk nem képes raktározni, ezért minden nap szükség van a bevitelükre. A zsírban felszívódó vitaminokat pedig szervezetünk nem képes felszívni és hasznosítani, csak ha megfelelő mennyiségű zsiradékot is tartalmaz az adott étel.


A legtöbben ezért fordulnak fogorvoshoz ha kitört a foguk

A legtöbben ezért fordulnak fogorvoshoz ha kitört a foguk

Mi jut eszedbe a törött fogról ….. ? Zavaró , fájdalmat okoz,esztétikailag problémás valamint hatással van a mindennapokra. A jó hír az, hogy a gyökérkezelés gyakran megmentheti a törött fogakat attól, hogy hosszan tartó kényelmetlenséget okozzon, kiessen vagy kihúzásra kerüljön.

Kiemelt szolgáltatások