Tudod hogyan működik a fogfehérítés?

A fogfehérítés az egyik legnépszerűbb kozmetikai fogászati ​​kezelés, amely gyors, nem invazív és megfizethető módot kínál a mosoly fokozására. Gyakorlatilag mindenki, aki fogfehérítő megoldást választ, mérsékelt vagy jelentős javulást tapasztal mosolya fényességében és fehérségében. Ez azonban nem állandó megoldás az elszíneződésre.

Ebben a cikkben megosztunk sok fontos információt ami a fogfehérítéssel kapcsolatos. Elmondjuk milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre.

A kezelés lépései:

  1.   Fogak tisztítása, fogkőeltávolítás, polírozás.
  2.   Ínyvédő gél felvitele az alsó és felső fogínyre.
  3.   Fehérítő anyag felhelyezés az alsó és felső fogsorra.
  4.   Fogfehérítő anyag aktiválása speciális UV fogfehérítő lámpával.

A fehérítő anyag lámpázása 10-15 perces intervallumokban történik, és háromszor vagy négyszer kell megismételni a kiindulási szín függvényében. Ha fogak nem túl „foltosak”, akkor egy órán belül fényesen fehér fogakkal sétálhatunk ki a fogorvosi rendelőből. A különösen makacs elszíneződések esetén a szakemberek javasolhatják, hogy térjünk vissza további fehérítő alkalmakra vagy folytassuk a fehérítést egy otthoni használatú készlettel.

A fogfehérítés otthon, azonban a fogorvos felügyeletével, az általa személyre szabott instrukciók alapján történik: az orvos kiválasztja a különböző koncentrációjú fogfehérítő anyagokból a számunkra megfelelőt, illetve meghatározza  az otthoni kezelés időtartamát. 

A fogorvostól hazavihető készletek egy könnyen használható, alacsonyabb koncentrációjú peroxid gélt tartalmaznak, amely egy órán át vagy tovább (néha egész éjszakára) kell a fogakon hagyni. Minél alacsonyabb a peroxid koncentráció, annál tovább maradhat biztonságosan a fogakon. A gélt a fogakra egy - a fogvédőkhöz hasonló - személyre szabott, a fogsorunkra pontosan illeszkedő műanyag sín segítségével tudjuk felvinni. 

Mennyire lehet fehér? 

Az eredmények szubjektívek, személyenként jelentősen eltérnek. Sokan azonnal elégedettek az eredménnyel, míg mások csalódottak lehetnek. Mielőtt bármilyen fehérítő kezelésbe kezdenél, kérdezd meg a fogorvost hogy reális elképzelést kapj a várható eredményekről, és arról, hogy mennyi időbe telik mindez.

Árnyalatok

A fogászati ​​rendelőben a fog színét jellemzően árnyékvezetőkkel mérik a kezelés előtt és után. Ezek a fogszínek széles skálájának jelzői. A fogorvosok a korona és más helyreállító beavatkozások után az árnyalatok kiválasztásánál  használják őket.

Az árnyékvezérlő szabvány 16 árnyalatot tartalmaz, amelyek szisztematikusan a világostól a sötétig négy színcsoportba vannak rendezve, és egyetemes fogszín-terminológiát biztosít.

Míg a beavatkozás alkalmanként kilenc vagy több árnyalattal enyhítheti a fog színét, a páciensek  többsége valószínűleg két -hét árnyalatnyi változást tapasztal.

Professzionális kezelés érdekében keressen minket bizalommal!

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental