Ennyibe kerül egy fogfehérítés

A ragyogóan fehér fogak tisztaságot, jól ápoltságot tükröznek, ez a jó megjelenés elsődleges feltétele. Ehhez gyakran fogfehérítő eljárás  szükséges.

Előző cikkünkben olvasshatsz arról , hogy milyen kezelési lehetőségek vannak és mi a  menete egy fogfehérítésnek. 

Most pedig a felmerülő kockázatokról és a várható költségekről írunk. Tarts velünk!

Kockázatok

Mint minden orvosi eljárás, a fogfehérítés is kockázattal jár. Sőt ez hatványozottan igaz, ha otthoni módszerekhez folyamodunk. Ha nem vagyunk elég óvatosak, a fogfehérítés nem csak pénzbe, hanem az egészségünkbe, a fogaink épségének elvesztésébe is kerülhet.

  •   Fogérzékenység: A fehérítő sajnos egy könyörtelen anyag. Éppen ezért a fehérítési procedúra után fokozott érzékenységet fedezhetünk fel fogainkon meleg vagy hideg hőmérséklet, nyomás vagy érintés hatására. Szerencsére ez az érzékenység maximum néhány napig tart és a fogorvosunk különböző termékeket vagy gyógyszereket ajánlhat a fájdalom enyhítésére.
  •  Irritáció: A peroxid irritálhatja az ínyt. Ezért  a fogorvosok egy védőanyagot tesznek az ínyére a kezelés során, amikor az erősen koncentrált peroxiddal dolgoznak. A vény nélkül kapható, otthoni használatú készletek azonban nem nyújtanak védelmet az íny számára.
  •  Fogpótlások, műfogak: A fogfehérítő anyagok implantátumokra, fogpótlásokra (pl. tömés, korona) sajnos nincsenek hatással, csupán kizárólag az élő fogakra. Emiatt a töméssel vagy pótlással rendelkező fogaink fehérítés után kevésbé lesznek fehérek a környező fogainknál. A fogfehérítés ebben az esetben sem lehetetlen, de a koronák, hidak fehérítéséhez mindenképpen fogtechnikus közreműködése szükséges. 

Árak 

Manapság számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy fogainkat fehérebbé tegyük. Egyrészt, ha felhagyunk az elszíneződést okozó tevékenységekkel, akkor megelőzhetjük a problémát. Azonban, ha már bekövetkezett a baj, akkor megsárgult fogaink fehérítésére többféle módszer közül választhatunk, az otthoni praktikáktól kezdve a különböző, speciálisan otthoni használatra készült fogfehérítő termékeken keresztül, a fogászati fogfehérítésig.

Az orvosi fogfehérítés a leghatékonyabb módja a fehér fogak elérésének, éppen ezért a legköltségesebb is. A fogorvosi fehérítés legfőbb előnye azonban, hogy segítségével gyorsan jelentős színváltozást érhetünk el.

Néhány fogorvos lézeres fogfehérítő kezelést is alkalmaz. Míg a lézeres fogfehérítés magasabb költségekkel jár, kevésbé káros a zománcára.

Gyakran pedig már egy fogkőeltávolítási kezelés is sokat javíthat a fogak fehérségén. Éppen ezért  a számos választási lehetőség miatt nagyon változik az ár. 15.000 forinttól egészen 150-200.000 ezer forintig számíthatunk a költségekre. Természetesen ez minden egyénnél más és más.

Konzultáció

Konzultáció

Diagnosztika

Diagnosztika

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Endodoncia / Gyökérkezelés

Endodoncia / Gyökérkezelés

Foghiányok pótlása

Foghiányok pótlása

Esztétikus fogpótlások

Esztétikus fogpótlások

Szájsebészet

Szájsebészet

Implantáció

Implantáció

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Fogágybetegség kezelése

Fogágybetegség kezelése

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Orvosaink

content/2022/pridental-team-elekes-zita.webp

Dr. Elekes Zita

Fogorvos
content/2022/pridental-team-prischetzky-tamas.webp

Dr. Prischetzky Tamás

Fogorvos

Pridental